Mean Girls – kaikkien aikojen teinileffa

meangirls

Päätin kirjoittaa teille hieman elokuvasta, joka kuuluu omiin suosikkeihini, ja joka on onnistunut saavuttamaan järkyttävän suuren suosion, ja on pinnalla vielä yli 10 vuoden jälkeen sen julkaisusta. Siihen ei moni amerikkalainen komedia pysty. Niitä kun tulee nykyään kuin liukuhihnalta, ja samaan tahtiin ne myös unohtuvat. Lisää komedioista voit lukea aikaisemmin ilmestyneestä artikkelistamme. Kyseinen elokuva on kaikkien teinityttöjen, ja monen muunkin suosikkileffa, Mean Girls.

Mean Girls on draamakomedia, joka ilmestyi vuonna 2004. Elokuvassa juuri Afrikasta takaisin Amerikkaan muuttanut, teini-ikäinen Cady Heron joutuu ensimmäistä kertaa elämässään kouluun. Yhtäkkiä hän huomaa olevansa keskellä teinityttöjen draamaa, joiden olemassaolosta hän ei ollut vielä muutama viikko sitten edes tietoinen. Cady saa uusia ystäviä, joiden kanssa hän päättää sotkea koulun suosituimman tytön elämän, jolle Cadyn ystävä, Janis, on katkera vuosia sitten tapahtuneesta. Myös Janisin kaveri, Damien on mukana juonessa.  Cady sopeutuu kouluun hyvin, sillä hän liikkuu kaikki päivät vain koulun suoistuimpien tyttöjen, Plastiikkien eli Reginan, Gretchenin, sekä Karenin seurassa. Mitä ihmeellisimmillä tempuilla Cady yrittää vähitellen sotkea Reginan elämää, ilman että tämä huomaa. Soppaa sekoittaa myös se, että Cady on epätoivoisesti ihastunut Reginan ex-poikaystävään, Aaron Samuelsiin. Lue lisää Mean Girlsin juonesta esimerkiksi täältä.

Elokuva on suorastaan nerokas, eikä sen suosiota voi ihmetellä, sillä niin monet teini-ikäiset tytöt, ja miksei pojatkin, voivat samautua elokuvan hahmoihin. Jokaisesta lukiosta, tai yläkoulusta löytyy omat plastiikit, ja muihinkin elokuvan roolihahmoihin sopivat henkilöt. Stereotypioista on elokuvassa tehty jotain paljon enemmän. Myös opettajat, ja oppilaiden vanhempien roolit ovat tärkeitä elokuvan juonen kannalta, ja hyvin suunniteltuja muistuttamaan oikean elämän henkilöitä. Elokuvan hahmot ovat ihmisiä, joilla kaikilla on omat ongelmansa, mutta jotka kaikki muistuttavat meitä itseämme – tavalla tai toisella. Katso Mean Girlsin traileri alapuolelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *