Komedia, genreistä parhain

Mitä parhaimmat tervehdykset täältä meidän koko tiimiltä Nojesguiden.fi :stä. Olemme kirjoitelleet teille kaikenmaailman musiikki- ja leffa-arvosteluita, mutta nyt on aika paneutua hieman humoristisemmalle osastolle, nimittäin komedialeffojen pariin. Tässä artikkelissa kerron teille kahdesta suosikki komediastani. Itse henkilökohtaisesti pidän tätä kyseistä genreä kaikkein parhaimpana. Varsinkin näinä pimeimpinä vuosien aikoina, saa komedioista irti sopivan määrän huumoria jonka myötä jaksaa taas hymyillä. Katson komedioita melkein päivittäin, mutta on valitettavaa että uutta materiaalia ei ole koko ajan tarjolla. Onneksi myös vanhat legendat toimivat kun katselukerrasta on riittävän kauan aikaa.

Ehdottomana kestosuosikkinani toimii “Freddy Got Fingered” niminen humoristinen pläjäys vuodelta 2001, suomessa elokuva tunnetaan myös nimellä “Sormet pelissä”. Leffassa työtön sarjakuvapiirtäjä Gord Brody (näyttelijänä toimii Tom Green) muuttaa takaisin vanhempiensa luokse jossa asuu myös pikkuveli nimeltä Freddy. Sarjan päähahmo Gord Brody on niin ärsyttävä veijari, että vanhemmat haluavat hänen lähtevän asunnosta melkein heti paluumuuton jälkeen. Gord ottaa kovemmat otteet peliin ja aloittaa huhut että hänen isänsä on “sormeillut” eli hyväksikäyttänyt hänen pikkuveljeään Freddyä. Kuten olettaa saattaa, elokuvan nimi “Freddy Got Fingered” on saanut nimensä juurikin tästä huhumyllystä. Elokuva sisältää erittäin ronskia ja hämärää huumoria, joka uppoaa minulle. Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja päähahmon näyttelijän työssä on toiminut itse Tom Green. IMDb sivustolla leffa on saanut ainoastaan 4,5 tähteä kymmenestä ja lisäksi paljon kritiikkiä kaupanpäälle. On ymmärrettävää ettei tämä toimi kaikille, mutta suosittelen silti katsomaan mikäli on sattunut jäämään välistä.

Toinen mainittavan arvoinen elokuva on hieman tuoreempi tapaus, joka on jatko-osa vuonna 1994 valmistetulle Nuija ja tosinuijalle. Kyseessä on elokuvan toinen osa joka kantaa yllätys, yllätys nimeä Nuija ja Tosinuija kaks. Englanninkielisenä nimenä leffat ovat “Dumb and Dumber”, ja jatko-osa “Dumb and Dumber TO”. Leffan on käsikirjoittanut ja ohjannut kaksikko nimeltään Bobby Farrelly ja Peter Farrelly. Pääosissa toimivat legendaarinen Jim Carrey ja Jeff Daniels. Kerrassaan upeat roolisuoritukset molemmilta, en voi käsittää miten hienosti noinkin vanhat kaverit osaavat vielä esittää niin lapsenmielisiä ja tyhmiä aikuisia. Hyvällä tavalla tietenkin. Kerron seuraavaksi miten leffa lähtee etenemään, kaikki voi päätellä jo tästä kohtauksesta minkälaista huumoria tuleman pitää. Huomioithan että mukana kerron myös leffan pääjuonesta ja se sisältää spoilerin. Lienee mietinnän paikka kannattaako jatkaa jos et ole kyseistä komediaa vielä nähnyt. On kulunut 20 vuotta edellisestä Nuija ja Tosinuija seikkailusta kun hölmö aisapari lyöttäytyy yhteen. Lloyd Christmas (Jim Carrey) on leffan alussa vanhainkodissa esittäen vihannekseksi muuntautunutta parrakasta miestä. Harry Dunne (Jeff Daniels) on käynyt 20 vuoden ajan vierailemassa kaverinsa luona hoitaen tätä. 20 vuoden jälkeen pihalla heidän ollessaan, Lloyd alkaa nauramaan ja kertoo “Sainpas sinut.”, Harry on ihmeissään ja miettii onko Lloyd näytellyt koko 20 vuoden ajan olevansa muuttunut täysin vihannekseksi. Lloyd vastaa kyllä ja kertoo että eikös olekin hyvä pila? Harry samaistuu ja yhdessä he repeävät nauramaan. Tästä seikkailu alkaa kun Lloyd ja Harry lähtevät etsimään Harryn tytärtä siinä uskossa että hän voisi luovuttaa munuaisen Harrylle. Miksi munuaisen? No juurikin siksi että Harry kostaa Lloydille hänen tekemänsä pilan kertomalla että hänellä kuolee mikäli ei saa uutta munuaista. Kyseessä on siis tietysti pila ja tästähän vasta riemu syntyy elokuvan loppupuolella.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *