Orange is the New Black

orange is the new black

Orange Is the New Black on Jenji Kohanin luoma komedia draamasarja, joka mukaansa tempaa katsojan, kun katsojan. Tästä sarjasta ei puutu juonenkäänteitä, huumoria tai draamaa, vaan kaikki löytyy sulassa sovussa samasta sarjasta.

Orange Is the New Blackin ensimmäinen tuotantokausi on julkaistu vuonna 2013 Netflixissä, jonka jälkeen toinen tuotantokausi julkaistiin taas vuonna 2014 ja kolmas tuotantokausi vuonna 2015. Neljäs tuotantokausi on taas ilmestynyt vuonna 2016. Nyt vastikään Netflixistä löytyy myös sarja viides tuotantokausi, joka on ilmestynyt sinne 9. kesäkuuta vuonna 2017.

Sarjan päähenkilö Piper Chapman tuomitaan nuoruuden virheistään  15 kuukaudeksi naisten vankilaan. Piper on nuoruudessaan salakuljettanut huumerahoja entiselle tyttöystävälleen Alex Vauselle. Tämä on siis tapahtunut 10 vuotta aikaisemmin, kun hän joutui vankilaan. Sarjassa Piper joutuu jättämään taakseen hänen upean sulhasen sekä mahtavan melkein täydellisen elämän.

Tämä sarja tulee kääntämään elämäsi ylösalaisin, sillä tässä sarjassa nähdään huumeita, vierotusta, alkoholia, tappeluita, rakastumisia ja aivan kaikenlaisia tunnekuohuja, joita vankilaelämä tuo tullessaan. Tämä sarja on yksi parhaista, joita olen koskaan nähnyt ja, kun sen kerran aloittaa, lopettaminen on vaikeaa. Kyseinen sarja perustuu Piper Kermanin samannimiseen kirjaan hänen vankilakertomuksistaan ja kokemuksistaan. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi onkin saanut aivan mahtavat 12 Emmy -ehdokkuutta. Emmy palkintoja sarjasta keräsi: Paras naisvierailija komediasarjassa tittelillä Uzo Aduba, Paras casting komediasarja Jennifer Euston sekä Paras single -kamera leikkaus komediasarjassa meni William Turrolle.

Viisi ensimmäistä tuotantokautta koostuvat noin 13 jaksosta, joista yhden jakson pituus on jotakin 51 minuutin sekä 90 minuutin väliltä. Tämä sarja tyrmää katsojan kuin katsojan ja jos sinulla on ongelmia päättää haluatko hauskuuttaa itseäsi komedialla vai itkettää draamalla, tästä sarjasta löytyy kaikki samassa paketissa. Samaan aikaan, kun toiset iloitsevat vankilassa, voivat toiset surra läheisen kuolemaa tai lapsen menettämistä. Tämä sarja on todellakin yksi monipuolisimmista ikinä.

Nyt jos koskaan kannattaa siis avata Netflix ja kiitää Orange Is the New Black sarjan pariin, sillä koskaan en ole kuullut kenenkään sanovan negatiivista kommenttia kyseisestä sarjasta. Tämän tulisi jo kertoa jotakin sarjan laadusta. Muistathan sarjaa katsoessasi, että ihan jokaisessa jaksossa tapahtuu jotakin, eli älä vahingossakaan skippaaa yhtäkään jaksoa, sillä takuulla tulet missaamaan tärkeitä juttuja sarjan jatkon kannalta.

Toivottavasti tämä tuo lisää nautintoa ja rentouttavia lepohetkiä vaikkapa kesälomallesi. Mikä olisikaan parempi tapa, kuin sadepäivänä rentoutua sohvalla, huippu sarjan parissa ja suklaalevy kädessä.

https://www.youtube.com/watch?v=vY0qzXi5oJg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *