suicide squad logo

Suicide Squad -elokuva

Uudesta Suicide Squad -elokuvasta ehdittiin kohista ennen kuin se edes saapui teatterilevitykseen. Supersankarileffoja on nähty säännöllisesti valkokankaalla ja Warner Bros Pictures koettaakin vimmaisesti rakentaa kilpailijaa Marvel Studiosin supersankariuniversumille. Man of Steel (2013) ja Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) olivat kaupallisesti ehkä menestyksiä, mutta eivät silti yltäneet tavoitteisiin.

suicide squad the squad

Suicide Squad rakennetaan DC Comicsin sarjakuvista tuttuun tarinaan Yhdysvaltain turvallisuudesta vastaavan Amanda Wallerin kokoamaan vaarallisimmista superrikollisista koostuvaan ryhmään. Tehtävänä on taistellaa seuraavaa Supermania vastaan metaihmisten määrän kasvaessa maapallolla. Suicide Squadissa vain parilla jäsenistä on oikeita supervoimia, loput ovat tappajia tai muuten vain mielipuolia.

Eversti Rick Flagin luotsaama joukko koostuu palkkamurhaaja Deadshotista, mielenvikaisesta ja Jokerin tyttöystävästä Harley Quinnista, opportunistisesta varkaasta Kapteeni Bumerangista, pyrokinesiaa osaavasta entisestä gangsterista El Diablosta, liskomies Killer Crocista ja köysikiipeilytaidoistaan tunnetusta Slipknotista. Jokaisen pahiksen niskaan on asennettu nanoräjähde, joka voidaan aktivoida jos pahikset eivät tottele Walleria tai Flagia. Alunperin joukkoon kuului myös Flagin tyttöystävä June Moore, epäonninen arkeologi, joka on joutunut Lumoojatar -nimisen pahan hengen valtaamaksi. Homma leviää käsiin ja pian Flag huomaakin taistelevansa Lumoojatarta ja tämän pahaa Incubus veljeä vastaan. Waller on uskotellut ryhmälle, että kyseessä on terrori-isku, mutta kyse onkin Wallerin pelastamisesta ja loppujen lopuksi koko maailman. Pakkaa on sekoittamassa myös Katana, joka kantaa mystistä Sielunviejä-miekkaa ja toimii Flagin henkivartijana. Oman mausteensa tuo Jokeri, joka lähtee pelastamaan rakasta tyttöystävästään, joka on päässyt tehtävän ajaksi vankilasta.

Maailmanpelastustarina tuntuu nähdyltä ja elokuvan parasta antia eli hahmojen yhteistä kemiaa ei ole juuri hyödynnetty. Erityisesti Harley Quinnin ja Jokerin rakkaustarinassa on paljon potentiaalia ja se on mielenkiintoinen, mutta ohjaaja David Ayerin jätettyä sitä taka-alalle, elokuva ei saavuta täyttä potentiaaliaan. Hahmokatalogia ei käytetä tarpeeksi hyödyksi ja suurimmalle osasta hahmoista on kirjoitettu vain pieni sivuosa, mikä saa mietittimään, mitä hyötyä he toivat edes koko ryhmälle. Eniten harmittaa Jokerin jättäminen vain pikaiseksi sivuhahmoksi.

suicide squad harley quinn and joker

Suicide Squadin parasta antia on sen soundtrack, mutta siihen se oikeastaan jää. Ayer ei ole parhaimmillaan tunteiden tulkkina ja Suicide Squad tutuu paikoin leikkaa ja liimaa -tekniikalla tehdyltä. Aivan kuin vasta leikkauspöydällä olisi päätetty, millaista elokuvaa siitä ollaan tekemässä. Suicide Squad on kuitenkin katsomisen arvoinen elokuva, mutta ei siitä mitään käteen jää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *